Friday, December 21, 2012

HB Ali Imran

Assalammualaikum..

kolin tengah countdown HB ali imran nih...selamat ulangtahun kelahiran anak ku. Dah besar dah, tarikh lahir imran 26.12.2006 ...dia selalu tanya kenapa dia punya bufday lambat. kesian dia kan...dan kolin kata kat dia...imran bufday selepas krismas...dan imran akan jawab.."ooo..lama lagi". kesian ali imran...kann..anak hujung tahun. but later you will thanks me, sebab lambat sikit tua hahahha

So sempena hari lahir yang bakal tiba, kolin dan hubby decide bawak dia bercuti ke JB. Hotel nya biar lah rahsia, nanti kalu dah sampai kolin update ye. Dan sebagai extra treatment to him and alisa..kami decided membawa mereka ke zoo singapore. Maklumlah zoo kita lain konsep, dan zoo singapore apa yang kolin google memang fantastic!!..Hope our kid akan enjoy..
singapore memang agak mahal untuk duit kita..tapi fee masuk SG20 ok kut..bole lah dalam seorang RM50 dan mereka memang menjanjikan kepuasan sebab haiwan mereka dibela rapi.

Dan bukan itu sahaja, kami berdua decided untuk membelikan handphone untuk imran. Waa...mesti semua ingat aku beli canggih manggih kan..Tak lah aku belikan dia handphone samsung yang murahan tu aje. Ala ala nokia ...simple dan basic. target kami nak bagi imran hargai barang dan kami mudah memantau dia bila bila masa...dan pastinya handphone tu bergantung di leher ye. Semoga ali imran pandai menghargai barang yang kami hadiahkan kali ini. kami anggap ini "expensive toy" untuk imran kali ini. 

Maafkanlah papa dan mamy ye imran sebab tak belikan Ipad atau Galaxy Tab untuk harijadi abang. Rasanya kami tak nak 'spoil' kan abang...abang akan faham bila abang meningkat dewasa nanti.

kepada ali imran bin sazali
mamy dan papa doakan yang terbaik buat abang..
semoga berjaya dunia dan akhirat..

 Ya Allah
Ko lapangkanlah hatinya,
bahagiakanlah keluarganya
luaskan lah rezekinya seluas lautan yang Engkau ciptakan
Mudahkan lah segala urusannya
Kabulkan lah cita cita nya
Jauhkan dari segala penyakit, fitnah, prasangka, keji, berkata kasar dan mungkar
jauhkanlah dia dari segala musibah serta terima lah semua 
amal ibadahnya dan kelak jadikanlah ali imran sebagai penghuni Syurga mu..

Amin Ya Rabbal Alamin


Happy Birthday Ali Imran..!!! Many many happy return!!
Mamy and Papa love u ...XOXO

 busy with his new hp

 now walking like me..alway look at the hp hahahha

 ali imran..we love u!!






p/s:...my eyes watery while writing this..

3 comments:

  1. hepi besdey in advanced dear hensem boy AI.... untung le kecik2 dh dpt hempong... Nanti wassap ngn auntie oke..

    ReplyDelete
  2. happy birtday Ali Imran....u share same birthdate ngan auntie nyer dad

    ReplyDelete

loving me..loving you