Tuesday, November 6, 2012

Pantai Indah Seaview Resort - Part 2

Assalammualaikum

Dan kisah aku bercuti yang macam jauh sangat pun bersambung laa hihihi. Pukul 4.30 petang dan cuaca sangat baik, tak panas sangat dan tak hujan. Waah..aku pun bersiap lah sekali ngan anak-anak dan anak buah aku nak mandi pool yeay.. Siap pam semua pelampung dan memang anak-anak tak sabar nak turun lah..

 alwi, ali dan alisa

 syed alwi dan alisa maisara

 nenek di hadapan..semua cucu ikutttt

Bila semua anak-anak dah nampak pool wah masing-masing tak sabar nak terjun. Ali dan Alisa memang lah tak takut sebab dah selalu sangat mandi pool so masing-masing amik pelampung dah terjun aje. Next time kolin nak beli pelampung yang kat lengan aje, nak bagi ali dan alisa pandai berenang. So extra skills for them!

imran yang tanpa disuruh dah turun

 
alwi dan aqilah yang disiapkan oleh ummi nyer..nenek jadi pemantau hehe







Acara kami mandi pool pun berhenti jam 6.00 petang sebab hujan macam nak turun lah. So kami pun naik atas apartment. Sekali adik kolin si awen kata masa on the way nak datang ke sini dia lalu tempat banyak orang jual mentarang, kerang dan siput-siput. Mengelitis kolin dengar...kolin memang fan of seafood sangat-sangat. Kami pun bersiap dan pergi.

Hujan sangat lebat ok..tapi redah demi seafood. Kolin beli kerang sebesar duit 5o sen sekilo hanya RM4, lala RM5 untuk 3 kilo, mentarang RM7 untuk sekilo. Nasib baik bawak rice cooker kan. Baru lagi ok hihih ...kami pun rebus lah dalam tu buh serai dan cili sikit. Wah malam tu langsung tak sentuh nasi tapi memang perut sendat nak mampus makan terlampau banyak. Akibat nya kami tido awal malam tu. Lagipun budak-budak pun lelap awal jugak sebab penat mandi manda di swimming pool kut. Untuk malam pertama 3 November 2012..we are having so much fun!!

Nantikan Part 3...Pantai Indah Seaview Resort Aparment!!!

No comments:

Post a Comment

loving me..loving you