Wednesday, September 19, 2012

Medan ~ Part 3

Assalammualaikum

Masa sampai kat hotel tu..memang lah keadan dia macam rumah kedai ..yang ada lif 5 tingkat dan sunyi sikit. Tapi pembantu di kaunter pendaftaran hotel kesawan tu sangat peramah. Kolin terus mentioned nama Azlin booking melalui e-mail. Terus ada bilik untuk kami, sangat membantu. Lepas tu siap minta bilik sebelah menyebelah lagi..pun ada. Happy...

Kolin amik bilik standard room 2 bilik aje...sebab ingatkan nak suruh ali imran sleep dengan nenek. Tapi dia memang tak mau. So penyudah nyer nenek tido sorang-sorang dan kami anak beranak berhimpit. Memang tak selesa lah kalu dah berhimpit hahahha..dulu kecik-kecik ok le..tapi mak redha.... Bilik standard room di kesawan pulak memang takde tingkap, kecik, tv kat atas dan bilik air pun sempit. Tapi memandangkan hotel ni sangat convience dan berdekatan dengan pasar ikan dan tempat menarik lain. Semua tu jadi perkara kedua hehehhe

toilet yang hado

reception hotel kesawan

bila dah sampai kami ni memang lah kelaparan. Kebetulan waktu tengahari jugak lah kan. Dan para petugas hotel mencadangkan kami ke restoran garuda yang menjanjikan hidangan halal ala nasi padang. Kata mereka berdekatan sangat dengan hotel kami, dan memang betul..pajak ikan hanya di belakang deretan hotel ini dan restoran garuda pun dekat..untung!!

garuda!

lauk pauk yang ada..dekat 10 jenis dema hidangkan

my MAMA

lisa mamammm

aku yg selesai makannn ..sedap ayam goreng dia

siap air buah dan jelly semua ni kos dalam 200,000 rupiah la gak. Consider murah..selesai makan kami terus ke pajak ikan. Sebab kolin dan mama sengaja tak bawak telekung ke sini, so misi mencari telekung ler..nak solat kan. So kami pun pergi lah usha ...Medan panas beb..

sempat posing after lunchie

kami pun pergi lah ronda..tapi imran dan papa dia dah penat. Mungkin sebab kenyang dan panas so dema decided balik ke hotel. So kami yang gegirl semua misi shopping hari pertama. Harga-harga telekung di medan memang agak mahal berbanding di bandung. Pilihan pun agak terhad, takde langsung telekung lingkungan 50,000 rupiah. Sedangkan di bandung dapat yang cantik dalam harga tu. Tapi kami beli jugak ler..sebab memang dah niat nak beli. Kali ni memang membeli untuk diri sendiri lah sebab kami bukan ke Medan untuk bershopping. Lagipun mereka di sini sangat mengambil kesempatan bila tau kita orang pendatang. 

my man..

adalah beli telekung tuk alisa jugak..ye lah sibuk time kita solat dia pun nak solat. So lepas mamy beli ni ni alisa jangan malas solat ye sayang...heheh. Kami hanya beli telekung saja..memandangkan panas dan keletihan. Kolin yang memang tak bawak baju sempat lah beli baju I LOVE MEDAN tu..kome tau..8 pasang RP200,000 memang aku terasa macam kene tipu. Tapi disebabkan tak ada baju so beli aje pejamkan mata. Jalan ke depan sikit ada kedai deretan hotel kesawan tu. Dia jual seluar slim fit yang tak jarang dan memang cantek. Getah aje..so senang sarung dan sangat selesa. RP50,000 sahaja..so aku beli sampai 4 pasang ko hahahha..sebab memang aku tak bawak seluar dan baju..niat beli kat sana aje tuk pakai masa di medan.

So kami pun terus balik semula ke hotel..dekat gile ko. Sampai hotel melepak ler...disebabkan waktu medan yang lambat sejam dari semenanjung..kami dah kelaparan pada jam 8 malam. Padahal medan baru aje pukul 7 malam..hah tak tahan..kami tanya petugas hotel macam mana nak ke Merdeka Walk. 
Kolin dpat tau merdeka walk ni dari blogwalking kawan-kawan lah. So memang happening ada macdonald drive tru, KFC dan memang banyak sangat restoran dan Cafe yang menarik. Masa ni boleh lah tengok remaja Medan melepak. Memang stylo mylo..suka i ok...

ni signature dia!!

kat sini banyak sangat lah pilihan. Kami berjalan dari hujung ke hujung nak cari kedai mana yang kami rasa nak try. ..last sekali kami try lah restoran ini..tempat yang bersih, tak ramai orang sangat, dan rasanya ok kut...


nak tau apa kami makan tuk dinner hari pertama..nantikan Medan ~ Part 4 ye...banyak sangat cerita nak dikongsi. Pengalaman la kununnya..apabila pergi redah tak pakai tour guide. Kolin adalah pengembara bajet..janji sampai tengok tempat orang dah cukup berpuas hati dah...hehehhe


No comments:

Post a Comment

loving me..loving you