Tuesday, September 4, 2012

Jamuan Raya Puspanita Selangor 2012

Assalammualaikum

hari ni 4 sept 2012..jamuan raya puspanita selangor, masa ni lah nak jumpa kawan-kawan yang baru kenal dan mana tau terserempak yang dah lama kenal. tahun lepas kolin terpaksa jaga gerai buah-buahan dan apam balik. maklumlah AJK Biro Ahli Seumur Hidup dilantik sebagai Setiausaha ...so apa saja kerja yeee saya yang berusaha hahaha

so tahun ni best..tak yah jaga gerai leh pusing-pusing hehhehe..pakai lawa-lawa dan try bermacam-macam juadah yang ada..syok ooo. kalau tahun lepas semua gerai adalah di bawah jagaan biro, berbeza dengan tahun ni semua puspanita daerah selangor yang jaga..siap persembahan lagi ko..
bermacam-macam karenah ada. siap ada artis laa...azizul khamis dan salwa abdul rahman. jadik laa kan heheheh


maaf lah kualiti gambar bbery kolin ni tak berapa nak vogue. dema suh kolin upgrade..ada ke patut???!! halooo fon ni lah banyak berjasa kat kome tau. so sape yang terasa tu ... jangan sibuk ok..fon aku banyak berjasa tau..hatta murah dari kome..puuiii hahahha

bermula kesah selepas bacaan doa..kolin serbu gerai yang hidang ubi rebus, sambal, ikan masin dan parut kelapa nyummiiess..sedap bangat. waa terasa kampung koo..then peja dan mas ke gerai lain amik buah-buahan dan kuih muih dan sempat jugak cilok air sirap..sedap oo


kalu dah sedap memang lah tak pandang kiri kanan dah..sebat apa yang ada depan mata. apa yang kami lakukan adalah buat "hopping gerai" hahah..so tak stay setempat pun..mana sempat amik, cilok dan makan..sapuu beb..janji kenyang hihih

kalu dah ke puspanita ni..semua glamor laa kan masing masing tunjukkan fesyen masing-masing. masa tu lah bole tengok tudung radiusite..dan tu semua duk giler kan tudung tu kan tahun ni. lupa nak kabarkan pada semua...kolin akan keluarkan tudung handmade nanti..jenama alialisa. semoga mendapat sokongan kawan-kawan lah nanti. harga tak mahal mana..jangan risau..tapi memang satu design tuk satu tudung lah..

ok ok..balik pada puspanita semula..hihi..meriah u alls..rugi tak datang tau..


kome tengok lah umat nyer dah rupa mengalahkan kenduri kawen kann..haa gitu lah semua penjawat awam negeri selangor yang perempuan laa..dah nama pun PUSPANITA hhahahahha. so yang lelaki jangan marah haaa...sabar la nyah...kome tubuh ler PUSPATERUNA hhahah mampoo?

anyway ..kami yang memang suka sebat makanan..memang kenyang bangat..antara makanan yang sempat kami rasa ialah kuih-muih, rojak, air buah nata de coco, nasi hujan panas...(oh katerer Manisa Catering...masin lah awak punye rendang daging dan acar buah tu), sate, ubi rebus, mee sup ada a few dah tak ingat..

dan tak lengkap lah kalu kami tidak bergambo...nah jum view

meka ni 'camera freak" hahahha

meka lagi...

my dress by POPLOOK dan mas look soo DATINNNN

me with peja

waa ayu gitu! i love this dress...thank u poplook!
 
kami lagi laa

ok..with minah rempit ni hahahah  ~ farahain..

the two buddies together...

well kami sampai lambat..tapi jam 10.30 pagi kami dah memang kenyang sangat-sangat. rasa dah tak nak tunggu..tujuan nak makan dan jumpa kawan-kawan dah terlaksana kut. duk lama-lama macam takde faedah dah weh so kami pun chow setelah semua gerai di jelajah..

sayang PUSPANITA SELANGOR...selalu buat event meriah meriah tau!..
so see u all next year! heheheh




No comments:

Post a Comment

loving me..loving you