Monday, September 10, 2012

APC dan Hari Raya 2012

Assalammualaikum

Pada 6 September 2012, Khamis bertempat di Concorde Hotel, Shah Alam jabatan kolin telah mengadakan anugerah APC untuk 6 orang yang dianugerahkan Perkhidmatan Cemerlang. Seronok lah time ni  masa mereka..giliran yang lain-lain nanti ada lah kut. 
Harapnya pemilihan dibuat telus dan saksamalah....tu harapan nya.
So pagi tu dimulakan dengan nyanyian koir oleh pasukan koir 'tangkap muat' kami hehehe

ni koir ye..bukan pasukan nasyid kuikui

selesai nyanyian lagu selangor dan deruan luas..acara diteruskan dengan bacaan doa, ucapan oleh Dato' Setiausaha Kerajaan Negeri dan Tuan Pengarah. Selepas tu semua yang terpilih Perkhidmatan Cemerlang pun terima lah habuan masing-masing seperti yang dijanjikan. 
so acara APC tu bosan..terus ke hari raya eh hehehe

ucapan oleh Dato' Khusrin

ucapan oleh Tuan Pengarah

so ngam-ngam habis majlis tu..kami semua dijemput menjamu selera. Adalah lebih kurang 15 minit baru lah dua pengacara "meraban" ni masuk..haa ko memang elok meka dua nih..meraban tak berhenti..pecah gelak masing-masing tengok gelagat mereka nih.

si syafiq syaro with peja..~pengacara meraban

dah tu...mula lah game seperti biasa ada karaoke, game makan tak hingat, yang kolin masuk game mengata kuih ..tapi tak menang ler. Lagipun pasangan yang kolin dapat tu bersopan so tak leh nak seloroh lebih-lebih nyah. Sekali pakcik p beli gula yang menang ..ntah apa-apa. Orang bagi title suh kata baju moden vs baju melayu. Tapi topik ke laut menang..haisssh...geram tul. Tapi bak kata dema ...Keputusan pengadil adalah muktamad......puiiihh hahahhaha

tu lah seronok lah jugak makanan pun sedap-sedap yang dihidangkan. Seronok masing-masing, sebelum balik kami semua dapat duit raya dan ole-ole. Seronok sangat..kolin of coz bawak balik hadiah ok! Kolin menang anugerah paling glamor aka popular. Nak ke kome nengok baju raya kolin ...haa ..ni dia...tu yang dema kata glamor heheheh

baju lama nyahh

so menang lah..dapat ler hadiah frame tulis anugerah merdeka raya paling popular..tapi kan...hadiah aku bertukar ngan si zulhairie sengal tu ler aku rasa..sebab yang aku dapat lain tau

mohtipp!

so sahnyer bertukar lah hadiah aku kan. Yang sporting tu dah tentu si zul sengal alam tu kan..hampeh tul. Tapi takpe lah janji i tau i menang ape..tuk yang sporting tu memang kena ngan si zul. Perangai rupa haram aje tau mamat tu..kome bayangkan suruh nyanyi lagu raya, dia nyanyi lagu rap..azab laa si fazila hhahahah..pasangan duet dia ler kan


masa dapat hadiah tu berbalut macam ni, mana lah aku tau tulis apa. Sampai bile dah balik rumah baru lah perasan, hadoi..takpe..takpe...mak redha hahahah

dengan dia ni lah aku tertukar hadiah!

anyway masa kami amik hadiah, dema suruh lah kami menyanyi..lagu siti nurhaliza..nazam lebaran yang secebis pun aku tak tau nak menyanyi. Pelik lah lagu pilihan kali ni semua sedih medih, nape lah abg karaoke tu eh..bang...lagu happening takde ke..
.oh seronoknye! (teringat cara en. shahrin nyanyi hahahha)

Majlis tamat jam 1 tengahari macam biasa time tu lah dema ni membelasah lagi makanan yang ada..dah tu..asyik aku merapu jum layan gambar-gambar di bawah..adios

 kami yang masih di sini~

dengan hadi yang paling comel~

niat bergambar bertiga..bila masa yang lain ado..hadoiii

acara sumbat makanan..syokkk! en. lan n eija yg menang

 yang ni mastura baca sajak, si syafiq gayakan..

giler kosa..menang 2 hamper ..puiii

peja oh peja!

 
mak naik pentas ok!





p/s:..banyak sangat gambo lerr..len kali ler hahahh


2 comments:

  1. lawa lace ko..yang beli kat bandung dulu tu ke??

    ReplyDelete
  2. ha ah..lace lama kat bandung dulu tu

    ReplyDelete

loving me..loving you