Thursday, July 12, 2012

Suria Cherating Beach Resort - Part 1

Assalammualaikum

7 - 8 julai lalu kolin sempat bercuti sekejap lah bawak anak anak
kali ni ke pantai timur daerah cherating 
kami menginap di Suria Cherating Beach Resort, Pahang hehehhe
bilik sangat ok..selesa bilik besar lah..masih boleh muat tuk budak budak 
main kat tepi tu..
anyway seaview lah sangat..tapi tak nampak sebab dilindungi pokok pokok
rasanye pihak hotel kene tukar..jangan kata seaview lah
seepokok! hahhahah


ha tu gambo bilik view dari atas katil ..hahah sebab dah penat sangat ler
petang tadi sampai kul 4.30 petang anak anak terus terjun kolam
dan mandi laut...penyudahnya mamy yang bengkok..

masa perjalanan ke hotel ini memang banyak gerai yang jual keropok losong dan sata
tapi tak sempat nak singgah lagi 
rasanya ada masa nanti kut..

hotel ini sebelah hotel impiana ..3 star
bagi kolin memang ok sangat lah..murah dan selesa yang penting 
jum kita view gambar hotel ini


tu bilik hotel nya..takde balkoni...
hotel ini hanya setinggi 3 tingkat sahaja
apa yang kolin perhatikan hotel ni sesuai tuk buat team building 
kalu berkursus lama lama macam tak ok sebab jauh dari 
jalan utama..so susah gak ler kalu nak membeli apa apa


keadaan kolam renang yang agak ok
tapi macam kotor sikit mungkin sebab ada pengunjung ke laut
terus terjun ke kolam ini kann
so kotor la sikit..dengan daun daun yang ada
maklumlah kolam di tepi laut ini banyak pokok..
angin pulak kut..so kekotoran yang ada exceptional lah..

ada kolam untuk orang dewasa dan ada juga kolam untuk orang dewasa

 we are happy happy in the pool

bukan anak saja happy..mamy pun tumpang sekaki
best masa bercuti dapat rehatkan mata dari manik manik hahahha
lepas ni balik hadap ler manik lagi aku kann

ok berbalik pada hotel..hotel ini memang dekat la sangat dengan laut
tak payah susah payah..kuar dari pool terus ke laut
tuk main pasir bla bla bla
tapi keadaan ombak sangat kuat..tak berani 
tak sama macam PD di sini
so jadinya kami hanya bermain di gigian pantai sahaja lah

 ali imran dan alisa maisara

 bonding time

sangat best..sangat seronok..kami main main main..
sampai lah ke senja...so time to balik bilik dan bersiap tuk dinner...

so nantikan Part 2 
Jinjang - Cherating - Terengganu-Kg Awah Jengka - Jinjang...

adios....








hati masih sakit bahana orang kurang ajar




No comments:

Post a Comment

loving me..loving you