Saturday, July 14, 2012

Cherating - Part 2

Assalammualaikum

dan apabila dah penat kan..
so its dinner time..malam tu kami ke kuar dari hotel dan terus 
ke kanan..arah ke cukai, kemaman..haa dekat border ganu ok
sangat mengada kann 
nak makan seafood lah target nya

so jumpa restoran ni..banyak banyak yang kami lalu..
ini yang kami nampak senang nak parking dan menarik sikit
 so kami pun pilih la hidangan yang nak dimakan

1st sotong besar..buat goreng tepung..2 ekor hanya RM19


dan kedua..ikan putih besar ni..tak ingat nama dia
hanya RM23 sahaja ye..memang besar lah..puas hati dan fresh sangat sangat


sib baik sempat snap hahaha tu pun dah kene belasah separuh tu..
ni ikan bakar la...sebab ada order sup tulang ...

so yang ketiga macam biasa kerang bakar..
tapi dema bakar basah..terasa halia bla bla..n sedap laa


lapar tak tengok lauk pauk..sementara tunggu tu sempat lah order 
keropok..mana leh lepas kan sini banyak giler gerai jual keropok
di sepanjang jalan ada..so memang kene makan ler kann

sebelum sempat makan ..alisa maisara yang memang kepenatan 
tertido..so dia tak makan langsung..hanya minum susu sebelum keluar 
lepas maghrib tadi..dia memang penat sebab main pool beriya riya..
kesian anak mamy

tu tengok baru nak makan..tertidurrr

anyway..makan semua ni hanya lah RM62 sahaja..memang cukup meriah atas meja
sangat berpuas hati..makanan laut yang sangat fresh..

selesai makan kami pun ke gerai keropok losong..beli 2 plastik..
sebab kat hotel ada peti sejuk so bole simpan
ingat nak makan yg rebus punye hehehhe mengada
last sekali balik hotel kul 9.30 malam bilik dah gelap
semua dah tidurr...akibat penat yang teramat sangat sangat sangat

so nantikan Part 3 ya...

cherating in the morning

No comments:

Post a Comment

loving me..loving you