Tuesday, April 24, 2012

Ikan Terubuk Sarawak!

Assalammualaikum

well citer banyak pun tak guna..semalam kawan kawan opis mamy
baru balik ke kerja daripada lawatan ke sarawak
seperti biasa mesti kirim kan..kalu tak kirim..
hrmm orang gila ajer kut tak kirim ahhaha

nak dijadikan cerita mamy pesan kat dia RM10 ikan terubuk
so apa yang dipesan dah sampai iaitu 3 ekor saiz sederhana
so apa lagi..ini lah dinner kami malam ni kan

heheheh 

 ini lah ikan terubuk!

so masak nyer sangat simple..buat mamy and hubby..
lauk ini memang dah cukup sangat tuk makan malam
so mula mula potong bawang kecik dan besar banyak banyak 
secukup rasa..

then potong cili merah dan cili padi 
haaa tu pun secukup rasa..
so terus goreng ikan tu..sisik tak yah buang tau
tu yang ranggup kalu makan 
krung krang ..krung krang..so sedap ok

anyway dah siap semua tu...ikan pun dah garing kann
so angkat ikan buh dalam pinggan
masuk kan lah cili dan bawang mawang tadi..goreng goreng..
angkat dan tabur atas ikan..marvelous hahaha

ni kalu bulan pose memang pembuka selera yang amat amat ok..
terima kasih dilla..ini memang mengubat rindu kami yang pernah melawat 
sarawak pada 2007 dulu..memang kalu sapa yang pergi sana
mamy tak pernah lepaskan peluang nak kirim
bukan banyak dapat seketul dua pun jadik laa
gian tau ikan nih...kalu di sabah ianya lebih kering..
so tak brapa kick laa kann

 melawat kampung budaya sarawak

so harapnya lepas dapat lah ke sarawak lagi
nak makan pucuk paku istimewa tu..mee kolok terutamanyer
memang makan makan aje lah kerja aku kan..
kalu tak makan bukan nama cik kolin aite..

so jum makan terubuk hehehe
sampai tak sempat snap gambar semalam lepas masak
sebab masing masing dah mengadap n terus ngap ahahhah

so ..burrppp alhamdulillah.. *wink*



1 comment:

  1. hehehe..kenangan di cultural village sarawak...let sarawak again...

    ReplyDelete

loving me..loving you