Tuesday, May 1, 2012

cheezy potato wedges!

assalammualaikum

haa kali ini home made recipe ok
tapi semua pakai serbuk segera laa..si sufia belikan mamy
chezzy wedges punye serbuk..serbuk ini hanya dicampurkan dengan air panas dan air suam sikit
kacau kacau..sampai ilang ketul ketul tu..tu saja tau..senang tak..
bole makan ngan apa saja..burger, oblong, nugget..memang sedap

so ini rupa serbuk cheezy tuh


bila tuang dalam mangkuk jadi macam ni lah kannn


so nanti tuang air la air panas...campur sikit air suam masak tu
so kacau kacau bagi rata..

bagi ubi kentang tu ramai yang suh beli segera..tapi saja mamy tak nak
sebab tak lalu laa semua na proses food kan..
so mamy beli fresh punya buang kulit siap siap
dan potong ikut suka hati haa..
lagi sedap kut rasanya
sebab ubi kentang ni solid dan for sure memang kenyang dan bole ganti nasi
kalu proses food tu tak brapa nak kenyang kan..


bila dah potong semua siap siap kan..
ubi kentang ni mamy gaul dengan satu lagi tepung campuran istimewa
so tak yah buh kunyit dan garam..serbuk tu terus ada rasa semua
tang serbuk ni terima kasih buat kamilah ismarani lah
kerana sudi membelikan nya tuk mamy


so dah siap segala galanyer..campur semua dan goreng
dan cheezy pun dah siap..
begitu lah rupanya dik nun..


saja tak lumurkan ubi tu ngan sos cheezy tu
sebab tak nak ubi tu lembik aje nanti..
nanti lemau aje nak makan kan..
tapi yang penting dua kekasih hati ni 
suka makan dan buat pengetahuan kome orang..abis ubi 10 biji ok
ko mampoooo
haa terbukti mamy ni setaraf chef wan kan hahahha

meh tengok "satisfied customer" mamy


haa terbukti tau kesedapan mamy mengalahkan kedai makanan segera tu
haaa masuk masuk *musik zapin lalu jap*

ok..sedap sangat ubi ni..
penat dah puji diri sendiri nih..
adios nyah



No comments:

Post a Comment

loving me..loving you