Friday, March 9, 2012

Part 7 - My Singapore Holiday

Assalammualaikum

so dah last episode hahah
so dari merlion park tu kami terus ke MRT Raffles Place tu

 
ianya terletak di bahagian belakang bangunan Maybank..
kat sini amazing bangunan memang tinggi tinggi sangat
sooo Metropolitan ok..

so kami naik MRT terus ke Harbour Front ..tak jauh dalam 
4 station lah kami kena lalu..well..kuar dari situ
dah sampai VivoCity again lah...

beli lagi sekali tiket SG3 untuk masuk ke Sentosa Island
tujuan nya bukan nak ke USS lagi..but nak naik bas tu
sebab senang..SG5 terus ke kastam Singapura
lagipun kami dah terlalu penat untuk bertukar tukar MRT untuk ke Kranji Station.

masuk balik Sentosa Island ni..dapat gak abiskan saki baki dollar yang ada nih
so beli lah lagi beg dan souvenior tuk diri sendiri haaa
best tak...kalu korang tak masuk USS tu dik nun
korang nak berlagak ada tshirt USS pun boleh..mereka ada jual 
di kiosk kiosk di luar Universal Studio tuh...


tapi kan sebelum balik memang lapar btul tak..
so kami nampak ni..waa Malaysian Food Street
mesti ada yang halal kan dalam ni

so terjah punye terjah..jumpa lah 2-3 gerai yang menjanjikan halal food
kami makan nasi lemak, nasi briyani dan roti canai..dah puas
isi perut kenyang kenyang terus turun ke B3 tu..tunggu bas Transtar lah
tak lama pun..dalam jam 4.30 petang bas ada dah


lisa makan cokelat aje..that choc beli kat butik dia cost about SG2

so kami siap sedia nak balik..
masing masing dalam bas dah letih ..imran usah cakap ler
sebelum naik bas dia dah belayar kat stroller adik dia..


time ni alisa ngah menyanyi eh..berangan dalam bas..
so kami sampai kastam kat singapore woodland ni..
terus cop semua siap sedia..lagipun orang tak ramai at this hour

jangan lah kuar kul 7 ke atas..orang balik kerja ramai
so memang sesak..satu lagi imgresen mereka tak friendly macam kat negara kita

so selesai semua..kami sepatutnya kene naik bas tu balik..
namun dah terlepas..so kami naik bas kuning causeway link dan bayar
seorang SG1..terus ke bangunan CIQ sri iskandar di JB..

lalu kastam seperti biasa..dan kami ke kereta jam 6 petang
berakhir sudah percutian kami..dan kali ni kami perlu drive ke KL pula..

waa penat tak terkata..
but u know what ...mamy bawak SG500 berbaki lagi tau..SG270..haaaa

so we gonna repeat this trip again ok..
in Jun maybe..

see u again Singapore..!!

adios

No comments:

Post a Comment

loving me..loving you