Friday, March 2, 2012

Part 3 - My Singapore Holiday

Assalammualaikum

well today dah 25 feb kan..hari yang dinanti nantikan dah tiba yeay
but then we take slow saja..maklumlah ada anak kecil dan mak yang sudah berumur
so no rush ler..so kami bersiap 7.30 pagi dan pergi breakfast dulu
maklumlah breakfast di New York Hotel, JB ni mungkin sesekali aje kannn
so makan..the range of buffet ok sajalah pada mamy 
memandangkan pernah merasa buffet hotel 3 star yang lebih baik kannn
citarasa nya banyak kepada makanan cina lah..review mamy

selesai bersarapan kami naik ke bilik dan terus bersiap lah..
semua dah ready masuk kan barang yang tidak mahu dibawa ke singapore
dan kami terus mencari parking tuk meletak kenderaan selama 2 hari
sebabkan ketidak fasihan kami di JB..kami berjumpa CALTEX
yang mengenakan bayaran RM12 untuk satu malam
bole lah kan..memandangkan dah lambat kann

so terus lah ke JB Sentral untuk ke bangunan CIQ Seri Iskandar
yeay..one step forward dah ni.. 

dua pelancong cilik ok

so siap ngan kastam kami terus ke tempat menunggu bas Transtar
yang akan membawa kami terus ke Universal Studio di Sentosa Island
menunggu agak lama sebab bas yang ada hanya sejam sekali..
well..like i said..no rush

 time table transtar tuk rujukan...

naik bas hanya bayar RM5 sahaja yer
sampai aje kastam di singapore..kami terus kene ini borang putih tu
well di sini ramai sangat orang dan kami telah membuang masa yang agak banyak
disebabkan itu kami sampai ke Universal Studio jam 12 tengahari...well..
menuju ke sini..Singapore pun jemm daaaa

 yg jem = Singapore heheh

anyway dalam masa 30 minit kami sampai tuh..hati dah bunga bunga 
nampak sign ini..

welcome to sentosa island

hihhiihks. sampai sudah..tak sabar nak masuk dalam weh
so seperti biasa acara wajib nyer 
bergambar dengan bola dunia universal tuh

this is my family

hrmm laki aku tangkap jauh nyer..my mom n my sis...

so terus amik tiket kat group booking counter
semua ready..masuuukkkk

kemaruk bergambo ler apa lagiii

 peace yo!

nak tau apa terjadi kat dalam tu
apa yang ada kat dalam tu..nantikan part 4 yer...

adios


No comments:

Post a Comment

loving me..loving you