Wednesday, March 7, 2012

org SUKA kita vs orang TAK SUKA kita

Assalammualaikum

hari ni i learn something sekali lagi..
mudahnye orang menunjukkan perasaan suka kat kita tau
tak suka kat kita...mudah nyer menguris perasaan seseorang kan..
apa kan daya..manusia..

buat majlis perpisahan..kita rasa tu hari terakhir
kita akan bersama sama bekerja...sama sama susah dan senang
so tiada apa yang kita mahu kan..pastinya seribu satu kemaafan..
seribu satu kenangan manis tuk dibawa bersama

namun tak mudah rupanya...wat ever it is..
ego seseorang tu mengatasi segala galanya...
sudah diberi notis sejam sebulan majlis berlangsung
akan tetapi masing masing menghilangkan diri
hilang..hilang..hilang..
boikot..boikot..boikot dan protes...

kalu kita kena semacam itu..kita suka tak? again...KITA SUKA TAK?
pasti tidak kan..menyaksikan keadaan itu berlaku..
nak ker? for sure tak nak..
pastinyaa tak sukkaaaaa sangat kann..

anyway..mcm ni lah
kalu majlis kita tu..andaikata lah..ada org buat farewell party tuk kita
majlis perpisahan tuk kita..

yang hadir atau ada cuma 5 orang..2 orang....atau..ramai sangat orang
kita hargai saja sapa yang hadir tu..orang orang tu adalah yang ikhlas ngan kita

orang yang memang "dear" ngan kita...orang yang memang appreciate
dan menganggap perpisahan itu ..perpisahan yang harus di ingati sampai bila bila

kalu orang suka kita..
kita hargai orang tu..kita sayang orang tu ..hahah bole ke??
maksudnya kita tau yang orang tu "mean" sesuatu kat kita..

tapi.....kalu orang tak suka kita
pedulik aje lahh bukan berkudis pun badan kita nyah

tak langsung..malahan kita maju ke depan..
maju dan maju
maju sukan tuk negara ok..

dema tertinggal..bersarang labah labah forever ok hahaha
so duk ler kat bangunan antik..berdebu kannn..

well..we have to be positive..
tuk diri kita bukan tuk orang lain

after all..whatever happened we will be alone right...
nobody will stick with us forever..unless u kembar siam lah kannn..melekat..
so tak leh kata laa

sebagai kesimpulan:

orang suka kita vs orang tak suka kita...
ada aku kesah?~




3 comments:

loving me..loving you