Wednesday, February 29, 2012

Part 2 - My Singapore Holiday

Assalammualaikum

Sampai aje kat New York Hotel Johor Bahru kami diberi 2 bilik superior
well memang lif dia agak slow lah rasanye..
pada mulanya bangunan hotel ini nampak ok..ok la ok lah
masuk aje bilik hrmm..lantai nye lantai jubin
bilik agak kecik
lampu toilet malap ajeee...hrmm lagi sekali


semua di atas adalah gambar sebenar bilik kami heheh
but it was ok ler..takde lah teruk sangat pun...
untuk 3 star rated hotel..sangat ok dah..

so kami berehat dan seterusnya kami ronda ronda bandaraya jb..Dataran Bandaraya


so kalu dah lapar mencari tempat makan ler kan..
so kami terus ke tempat steambot..haa 
berbagai bagai ada tau..

kat sini kita bole try makan semua ni..byk van ler kat sini 
so ronda ronda dan tengok la mana yang berkenan
ada char kuey teow, laksa, tauhu bakar..yang sedap
so pendek kata banyak menda kita bole try kalu berkunjung ke JB ni laa..
ye lah tempat persinggahan sebelum ke negara jiran kann

perjalanan kami diteruskan lagi ke Danga Bay pula
mamy pernah pergi 2-3 tahun lepas..tapi ternyata kunjungan kali ni 
sangat boring..nape ler jadi gitu..ada mcm funfair..restoran..tapi tarikan 
lain semua hilang sudah...


kat sini kami melepak lagi sambil makan kerang bakar yang super mahal RM12 
satu pinggan yang kecik..hrmm hadoiii
so akibat tak sedap..kami pun balik ke hotel balik
melepak sebab esok kami memerlukan tenaga dan rehat yang cukup
maklumlah masuk singapore naik bus..bukan kereta..sebab takut sesat barat kann

so balik hotel dan makan nasi ayam penyet BENAFE depan tu
sangat sedap dan murah aje RM5 ingit ok..
cuba tau..so nantikan Part 3 yeee...
adios

No comments:

Post a Comment

loving me..loving you