Tuesday, February 28, 2012

Part 1 - My Singapore Holiday

Assalammualaikum

so hari yang dinantikan dah tiba..1st mamy kene cek pasport 
semua orang..hubby, mamy dan anak anak...semua kena pastikan
masih ada tempoh 6 bulan sebelum tamat tempoh...
beg semua siap..so moh kita gerak ke PJ
fetch achik awen dan mama aka nenek..yeay
 pasport ready

sebelum itu kami dah tukar siap siap duit singapore
di carrefour, kepong ...well the rate SD2.43 pada masa itu..
the cheapest that i can find...tempat lain SD2.44 or SD2.45
ok ler tu kannnn

 tak banyak mana pun wehhh ~ singapore dollar

bila dah siap tu semua..moh kita ke JB
masa tu berhenti di hentian Nilai untuk makan breakfast..
ok lah jugak..

Ali Imran yang takde keje
kemudian kami berhenti lagi di Perhentian Pagoh
untuk makan tengahari...
imran dan lisa sempat lagi duk main taman permainan
akibatnya mamy kene tapau nasi ayam untuk suap
abang dan adik makan nasi..kalu idak memang 
dia sanggup tahan perut ...

  selesai makan kami meneruskan perjalanan ke Johor Bahru
kerana malam ini kami akan menginap di New York Hotel, JB
yang bestnya mamy lupa print map hotel tu..apa lagi kene call lah kan
bile call dema suh kami exit di Kempas Tol...so apa lagi
mengagau ler semua orang
ini bukan pertama kali mamy dan family ke JB tapi seperti biasa
tetap sesat laa dik nun..tak pernah yang tak sesat..
tapi kami berjaya ..yeay...

peace by Alisa Maisara
apabila sampai tu dah pun pukul 2.30 petang kan..memang cantek lah 
tuk check in..so selesai amik 2 superior room
kami terus naik ke bilik sebab dah terlalu penat sanggaaatt

well..kita sambung lagi eh..nantikan Part 2 - My Singapore Holiday


No comments:

Post a Comment

loving me..loving you