Tuesday, February 14, 2012

fitnah atau mengata

Assalammualaikum

Hari ni mamy nak share perasaan 'soal hati'...
fitnah atau mengata...

mamy akui kalu tengah marah memang a lots of thing keluar dari mulut ini
tapi kan mamy tak pernah mereka reka cerita..apa yang benar dan apa yang betul sahaja...

so terjadi satu menda...mamy memang confirm ada orang nak sabotaj
event mamy baru baru ini..dan akibat marah dan panas hati 

mamy kata individu ni "ustajah" itu tak boleh ...ini tak boleh"
yang akhirnya mamy dapat tahu..dia ada event gak nak buat tapi tak dapat..
well yang jadi mangsa event mamy yang bakal dilaksanakan terpaksa
"cut"...bole??

but then..bila individu datang tanya mamy "eh ko mengata aku ye?" "ustajah..ustajah..ustajah"
well... mengata ker tuh?? agaknyer lah kan..
yelah mamy tengah marah dan tak perasan pulak itu mengata..saya minta maaf...
secara ikhlas nyer takde niat di hati pun...ampunkan salah saya...

maafkan saya wahai "ustajah"

tapi adil ker bagi mamy...dia tak dapat bajet dari pihak pengurusan atasan tuk event dia
mamy yang ikan bilis ini yang kene tanggung akibat..
so our program will be soooo boring..
apa kah niat tu "SABOTAJ"

individu tu pandai mengunakan "connection" ...sbbkan connection bagus yang dia ada
mamy bagaikan pengemis meminta program yang di "cut" itu boleh
dijalankan semula...well...akhirnya mamy give up

tapi ada rezeki jugak..pada malam sebelum kami memulakan event tu
kami akhirnya mendapat kelulusan ...sedikit kecewa dan hampa 
atas sikap yang suka sabotaj nih...

bercerita pasal fitnah...tang bile mamy mengata dia tau aje kann
dia tau tak pasal "geng-geng" dia mengata mamy ni..sampai ke telinga mamy..

mereka mereka itu sedar tak agaknyer...yang korang 
mengata aku atas bawah...sampaikan ada kawan pernah kata
"kak lin ko ni baik aje ngan diaorg..ko tau tak akak..dema kata 
ko teruk giler..aku terkedu dengar kak"...

well apa yang mamy selalu balas..lantak ler..
mulut dema..aku tak kesah apa pun..janji badan aku tak berkudis
yang mereka kata tu semua fitnah..aku tak buat pun 

dema tak pernah datang tanya aku pun hal hal tu..
aku nak wat camner..baik ajelah..
kalu ikutkan bole aje aku serang kan..

but then buang masa ngan orang orang begini

akhirnya...Kolin ko sabar lah banyak banyak...
semoga kesabaran ini membawa banyak kebaikan dan perubahan pada diri mamy..

dan biasalah orang tak bertudung selalu dikatakan jahat..
takpe lah..mamy pun nak bertudung gak tak lama lagi..doakan lah perubahan mamy 
ini diterima Allah SWT

kepada mereka mereka yang suka mengata mamy

believe me ..the wall is talking!

1 comment:

  1. ko memang seorang yang tabah....kuat kan lagi semangat mu kawan...insyaAllah...

    ReplyDelete

loving me..loving you