Thursday, January 12, 2012

alfatihah buat adik ku

Assalammualaikum

hari ini 11.1.2012 ulangtahun arwah adik ku Sharifah Aznim Shah Binti Syed Zainal
kalu dahulu memang hari ni dah call and wish dia lah....happy birthday ateh!!!
but now ..hanya doa dan alfatihah hadiah buatmu adik ku...

aku kehilangan nya pada 2004 memang dah dekat 8 tahun berlalu...
tapi ingatan aku dan keluarga pada arwah ateh memang tak pernah pudar..
tak pernah hilang..semua masih terpahat di hati...

semoga Allah SWT merahmati roh adik ku, dijauh kan seksa kubur dan
dijauhkan dari azab api neraka..ampuni lah dosa dosa adik ku ateh Ya Allah..
kasihani lah adik ku..

kadang kala apabila kami menghadapi kesukaran 
teringat dahulu arwah ateh lah banyak membantu..banyak menjayakan..
dulu masa majlis perkhawinan ku...dia lah selalu berkata
teringin nak ada kenduri besar kat rumah..

akan tetapi arwah hanya sempat berada di majlis pernikahan ku..
yang agak meriah..dari pagi ke malam majlis diadakan pada 31 ogos 2004 
dan pada bulan september 2004 ateh meninggalkan kami semua..
sebulan lepas majils ku..

pada disember 2004 majlis persandingan ku diadakan tanpa ateh
masa tu...di saat menepung tawar di kalangan adik beradik dan keluarga
menitis air mata ...teringat ateh...
ateh yang nak majlis sebegini...maklumlah aku orang pertama 
melangsungkan perkhawinan di dalam adik beradik seramai 7 orang...

sedih bukan kepalang....pegang itu dan ini semua teringatkan nya
kini dia di sana...menemui si pencipta...
apa yang mampu...doa dan alfatihah ku kirimkan selalu hadiah buat mu
adikk ku ....Sharifah Aznim Shah Binti Syed Zainal..

Sekali lagi hari nih..air mata menitis ke pipi
tak tertanggung kerinduan pada mu ateh....al fatihah




 



No comments:

Post a Comment

loving me..loving you