Tuesday, December 6, 2011

PUREEN sales!

Assalammualaikum

Pada minggu lepas dalam the star tuh ada tulis pureen sales ..selalu mamy akan 
cuba nak pergi lah sale nih..sebab ada anak umur bawah 5 tahun kan..so pampers, botol susu,
ubat gigi, berus gigi, mandian dan bermacam barangan lagi yang di offer kann..maklumlah pureen!

inilah iklan nyer!

so seperti yang diwar warkan mamy pergi pada hari ahad..sebab hari tu aje yang 
macam free nak pergi..tempat nya senang aje nak cari beb..
kat bulatan rothmans pj tuh..tak pun dari ppum terus aje tau..haa 
memang confirm jumpa..ada kilang vitagen area tuh...senang sangat

kami pun sampai hari ahad..mak aiii..parking usah citer ler..
memang susah..tapi trafik masih terkawal sebab ada anggota RELA membantu
memang padat ler ...lagi satu mungkin dah nak pukul 1..so ramai chow for lunch hehehe

kami sampai..hrmm nak citer eh...memang ramai..
yang bakal jadi ibu pun ramai..ye lah baju baby murah2 
RM1 - RM30 sahaja..murah kan..
setakat baju yang pakai di rumah..pendek dan panjang semua ada...
murah sangat sangat!!!

ramai kannnnn

antara pampers yang ado

memang ramai yang memborong..sampai hubby mamy naik pelik
dema beli banyak banyak..siap bersila tepi tuh..kira kira baju
memang borong abis abisan..

ada jugak yang beli pampers berkotak..stok 6 bulan kut..
sebab murah kan..yang pureen ekonomi tu buat pakai kat umah..
ada 78 keping size L dan dua beg RM52 ingit saja..banyak n murah

hrmm mandian pureen dan syampoo pulak hanya RM6 sahaja..
so mamy pun beli ler buat stok..sebab jenama pureen memang ok sangat kan..

bermacam macam ler barang baby ada..tuk bakal ibu pun ada..
pendek kata kalu ada lagi sales nih..sila lah pergi..

dan sekarang tiba pula masa membayar


banyak kaunter di bukak..tapi orang memang ler ramai..
dan beratur jugak panjang hrmm

tapi ada jugak manusia depan mamy ni..mamy suh anak sedara tu tunggu jap
nak p minum air kan..
ada ke time anak saudara mamy tu leka sikit aje..
selamba "potong" barisan..aku dah lama x tengok orang begini

hrmm selamba mamy cakap..beratur bayar pun nak potong barisan ker
memalukan..terkulat kulat mamy tengok muka pompuan bertudung ituhhhhh
malu aje beb..aku p kejap minum air..patah balik tetiba ko boleh depan aku..
perangai melayu yang tak suka beratur..aku kalu tengok 
orang mat saleh..lagi beradab rasanyerrrr
sooo sedehhh

hrmm....lupakah hal itu...so kalu beli lebih RM150 bole pakai kredit kad..
so cash pun bole..
mamy happy ngan jualan nih..
semoga ada lagi tahun depan heheheheh

jom shopping!

No comments:

Post a Comment

loving me..loving you