Monday, November 14, 2011

Kursus Secretaries And Personal Assistants - A Classy Transformation at AGC Putrajaya

Assalammualaikum

mamy telah diberi kesempatan untuk menghadiri kursus ini oleh bos mamy..Boss TQ so much!
so mamy pun pergi ke Jabatan Peguam Negara di Putrajaya menjalani kursus selama 2 hari tau.
..dari 8.30 pagisehingga 4.30 petang. haaa bermacam ragam ler PA - PA yang ada..
golongan ni mcm istimewa sikit. 
semua outspoken, they know what they want..well memang garang sikit..laser pun ado hahaha

group kali ni bercampur swasta dan kakitangan awam..macam tahun lepas mamy pergi majoriti
adalah kakitangan awam..but this time banyak kakitangan swasta..eyes opening sikit ler..

apa lagi..sesi bermula pagi tu ...mcm biasa mamy buat 'late entry' ala ala retis hahahah
so masuk aje terus jumpa member anne yeah yeah...buat pengetahun anne ni selalu mamy borak 
thru phone tak pernah bersua muka..ni 1st time kami bersua..havoc ler kannn hahahha


so bile dah ramai ramai ada juga yang jadi perhatian..yang pembuat bising..memang best ler
tempat pun cantek..makan alhamdulillah sedap..haa pendek kata..semua ok saja

so 1st game yang kami kene buat buat 'roller coaster' bole?? adoi ko bayangkan 6 group..suppose
the menatang tu kene pusing berpusing...last last jadi panjang aje ahhahahah
penyudahnyer bola tenis tu sangkut daaaa...gagal semua hahahah..
so komunikasi sangat berkesan tau dalam bekerja...so kalu communication break down..
alamat nyer memang tak produktif laa keje kita tu...mamy pun akui..mmg tempat mamy bekerja..komunikasi sangat yewwww


tengah ramai ramai susun roller coaster heheh

hrmm dah sudah itu..kena pulak buat role play...situasi di pejabat..naya tul..
apa lagi mamy berlakon jadik boss seh..ko mampu hahaha
bos yg garang x reti bahasa...kalu ler aku jadik bos satu hari nanti
mampus ler anak buah aku..tapi kalu dapat jadik bos..i promise i jadi yg baik baik aje
yer hahahahha....agreed??!

anne tengah membebel bebel..hahah noks noks..menjadi ko

then abis berlakon...dah abis satu hari kursus..esok nyer laks..
huh rasa mcm nak baling aje paku paku nih tau..dia suh buh sembilan paku atas satu paku..
ko tau tak kami perah otak..mencik aku yg cipta game nih...vavisss




kome saksikan lah sendiri..sakitnyer hati..
then mamy punye group yang paling last siapkan hahahah
mamy seperti biasa jadi tukang sorak aje..malas..sebab satu group 10 orang ko
amik semua nak buat ..sape nak jadik tukang sorak kann hehhehe

yg si comel ni namanyer reyna..so sweet

anyway..it was fun to be there
mamy kenal ngan ramai orang sangat sangat..
seronok..maybe tahun depan leh repeat lagi heheheh..
mudah mudahan kita berjumpa lagi di lain kali yer..

all the best to all




No comments:

Post a Comment

loving me..loving you