Wednesday, November 23, 2011

Food Republic

Assalammualaikum

Pada hari ahad minggu lepas..hubby mamy bawak pergi jalan jalan
so bile dia tanya nak pergi mana..mamy kata bawak kami tempat yang dah lama
kami tak pergi..so lama laa dlm kereta tak sampai sampai tempat tuh..dah ler lapar sangat nih

at last sampai nyer ke bandar utama nih..ooooo new wing one utama di damasara
dulu dulu mamy stay kat kota damansara so memang selalu pergi..sejak berpindah ke jinjang
memang jarang ler..or nak kata bertahun tahun tak pergi beb

apabila sampai..biasa lah kan..hot place memang bz laa kereta banyak
parking pun agak mencabar..so kami tuju ke new wing..ok lah..dapat parking
so kami pun jalan jalan..not bad man...waa banyak nyer kedai
pendek kata siapa yang suka membeli barangan yang bertajuk..bole laa datang ke sini
sangat mahal mahalan hehehe

so mamy jalan pusing pusing..bukan nak shopping sangat pun kann
so kami terus tuju nak tengok tempat makan..apa yang nampak burger king, A&W
a few restaurants..macam sri melaka, vietnamese. restaurant..tak halal pulak kann
so jalan lagi..so nampak ada satu tempat nih..
mcm foodcourt aka medan selera..tapi dia panggil food republic...

 gambo goyang sikit ler

sekali tengok tempat ni cantek..bersih..banyak sangat makanan seh
apa saja..chinese food, indian food, mesir food, malay food..even penang pun ado
macam macam seh..pendek kata memang best tempat nih


bersih kan~

well mamy dah lama kan tak pergi sini..lagi lagi new wing 
so agak 'jakun' heheh mungkin bagi sesetengah orang tempat tu dah lama and well known
tapi memang sedap..mamy try nasi dia ..harga dia ok sangat RM10.90 aje kut..
air nyer pun mcm biasa..tak ler mahal..so baloi baloi..
kenyang, banyak dan lazat...

 nasi ni sedap...ada ayam, telur, udang + tomyam terbaek..gerai thailand tau

hubby try mee apa ntah..paddaya mee tak silap..thailand gak

haa tempat pun agak best menarik dan bersih tau..di tengah tengah tu ada jambatan 
menghubungkan tempat makan ke gerai gerai kan..so tengah tuh..leh hisap rokok
so bagi perokok tegar..tak yah susah susah nak keluar dari building kan..haa 
hisap lah rokok kome di situ hehehheh

 lisa main masak masak..

ali imran ngan jet pejuang
anak anak seronok main mainan mereka..tempat tu sangat ok, selesa

anyway sesiapa yang belum try lagi bole lah kesana bagi mencuba makanan di situ
memang terbaek..kelasss

try ok!

No comments:

Post a Comment

loving me..loving you