Monday, October 24, 2011

kemang indah resort, port dickson..

Assalammualaikum

Well..mamy sekeluarga dijemput ke port dickson last saturday at Kemang Indah Resort, Condominium.
so tak menghampakan jiran mamy (cik zura & zul) kami pun pergi
memenuhi undangan..heheh

so mamy ditugaskan membawa barang barang tuk BBQ heheh..apa lagi
bersilat p tesco..beli ayam, ikan dan udang..sotong takde laks on that saturday.
dah balik..kemas semua..perap..tunggu hubby balik then
kami pun bersiap pergi ke PD.

 kolam renang kanak2 & dewasa sebelah menyebelah..dalam tau kolam nih
kemang indah condo

bertolak dalam pukul 4 petang..kami lalu LEKAS..sbb
macam rasa jem aje jalan biasa tu kan..so memang cepat sampai
kuar kat paroi..masuk pekan seremban jap..then hala ke highway PD tuh. 

living hall

So bila sampai kat pd dalam kul 6.30 petang gitu...tempat yang kami
perlu tuju adalah Kemang Indah Resort di batu 7 1/2 port dickson. 

 the 2nd room..imran sleeping


alisa in swimming suit~

So lepaskan mobil then kene cari ummi seafood village..memang
senang sangat nak cari sebab awal awal bile menerima jemputan jiran kami nih
dah tengok jalan nyer dalam googgle ..no sesat barat laa kannn

bila sampai tuh...perut memang dah lapar sangat..
tapau laa nasi goreng kampung 2 bungkus..sbb call jiran mamy cik zura
dia kata dah ada nasi..but then takut tak cukup mamy tapaukan jugak.

bila sampai kat apartment 2 bilik tu..mamy terus makan n letak barang-barang.
lagipun malam ni kami plan nak BBQ ...haa menarik kann

so lepaskan makan..anak mamy ali imran dah nampak swimming pool
so tak sabar sabar nak pergi..selesai aje makan tuh..kami terjun
lah swimming pool ramai ramai..haa kolam renang di kondo ini dibuka sampai
pukul 10 malam..bole laa tu kan..

 the pool~

but then kolam kanak kanak dan kolam dewasa memang sebelah menyebelah..
tapi kolam dewasa tuh..dalam sangat..so x leh mamy nak tunjuk skill
berenang ala ala penyu mamy hahahhah...dah 2 tahun x praktis laaa

oh terima kasih pada para suami yang BBQ makanan makanan yang ada..
seronok kami makan macam-macam..sampai kekenyangan ..
dan malam itu kami tido di bilik no. 2 ...thank you for inviting us yaaa!

Dan pagi keesokkan harinya, kami siap makan roti canai sebagai sarapan
dan pergi terjun kolam lagi yeay yeay..but alisa maisara takut ler...so dia duk tepi
kolam kebanyakkan waktunya..

then tiba masa tuk packing dan check out..so kemas laa barang barang...
for me this resort its a bit quite and far from the roadside..hrmmm
the apartment should be fine..tak laa nampak lama sangat...
anyway ini kat percutian free!! yeay..so no complaint has been made ok...

selepas siap semua kami tuju ke teluk kemang batu 8, port dickson
sebab ada permintaan anak anak yang mau bermain pasir pantai..
mamy cuma "sun bathing" aje laa..malas nak tukar tukar baju..

 arriving at teluk kemang


kalu nak rasa naik kereta kuda..silakan lah

air surut~

but again..yg enjoy katak hanya laa ali imran..alisa maisara duk tepi..
sampai dia tertido lerrr hahahahh...senget senget senget..


lisa sleep...

kami makan macam2 kerang rebus, air kelapa, nasi ayam, pisang goreng
keropok lekor, siput sedut masak lemak dan bagai bagai
..lepak lepak..till 3.30 petang macam tuh..
sibuk nak balik..again ali imran tak mau balik..so terpaksa berperang


kerang rebus + air kelapa

 lisa minum air kelapakkk

anakku ...pantai tak pernah lari..hanya pasir yang berubah ajee..hehehhe
so nanti kita datang lagi eh...cherating maybe!..mana tau next year eh..!!

ok..till then..







No comments:

Post a Comment